Over ons

Wie zijn wij

Wij zijn een kleine stichting met 2 actieve bestuursleden en veel lieve actieve vrijwiligers die ons ondersteunen.

De oprichters – Sylvia en Erwin – zijn de trotse baasjes van een rescuehond. Beiden hebben ze een groot hart voor dieren die onder erbarmelijke omstandigheden leven of ongewenst zijn (waarvan velen belanden in zogenaamde dodings-asielen). Of denk aan dieren die als oud vuil achtergelaten zijn op straat of een bouwplaats, in een bos, enz. Stichting Cody wil hier wat aan doen!

Hoe zijn wij hiertoe gekomen

Wij wilden beiden graag weer een hond en zijn op zoek gegaan. We hebben gekeken bij de asiels bij ons in de buurt, maar daar zat helaas geen match. Bij toeval troffen we Cody aan op internet, en we waren op slag verliefd. Cody zat in een shelter in Cyprus. We konden Cody bekijken op foto’s en filmpjes via de site van de stichting. Na enige twijfel hebben we contact opgenomen. Cody was samen met zijn moeder, broertjes en zusjes achtergelaten in de bergen. Gelukkig zijn ze gevonden door een vrijwilliger en naar de shelter gebracht. Hier zijn ze allen goed opgevangen en verzorgt en uiteindelijk vrijgegeven voor adoptie.

Na een goed gesprek hebben we besloten tot adoptie over te gaan. Na 2 maanden wachten was het eindelijk zover en kwam Cody bij ons wonen. Toen we hoorden hoe moeilijk het allemaal is om zo’n shelter te blijven runnen, besloten we samen om Stichting Cody op te richten.

Wat doen wij

Ons doel is om diverse kleine shelters voor zwerfdieren te kunnen ondersteunen. Dit in de breedste zin van het woord. Denk aan voerdonaties, hulp bij medische zorg, castratie/sterelisatie, verbetering van de opvang zoals bijvoorbeeld reparaties van hokken.

Dit kunnen we realiseren door de geweldige vrijwilligers die ons helpen om donaties of goederen op te halen en bij de shelter te brengen. Doordat goederen opnieuw gebruikt kunnen worden, zijn we ook bezig met het verduurzamen. En omdat ons team persoonlijk contact heeft met de plaatselijke ondernemers kunnen we goede prijsafspraken maken. Ook kunnen we precies laten zien wat er met binnengebracht geld gerealiseerd wordt. Dit doen we bijvoorbeeld door het maken van video’s en/of fotoreportages.

Sylvia en Erwin

Wij kunnen zwerfdieren niet uitbannen. Maar wij zijn ervan overtuigd dat wij met de hulp van uw donaties de juiste ondersteuning kunnen bieden aan Europese shelters. Wij hopen zo deze rescue dieren een betere toekomst te geven en het aantal zwerfdieren terug te kunnen dringen.

Sylvia en Erwin,
Team vrijwilligers